Raad van 21

Alice Korsch

We can’t succeed if half the world is held back.

21 jaar in de eerste helft van de 21ste eeuw. Een periode van grote veranderingen. Een periode van de transitie naar een nieuwe samenleving vormgegeven door een nieuwe generatie.

Mijn naam is Alice Korsch, 26 jaar, en ik spreek namens mijn generatie en de generaties na mij, ook die nog geboren moeten worden. Wij maken ons grote zorgen over onze toekomst. De verschillen in de wereld zijn groter dan ooit en de aarde staat onder hoge druk door onze oneindige vraag naar meer en beter. We mogen onze ogen niet langer sluiten. Het is tijd voor verandering, voor mens, dier en aarde.

De evolutie laat zien dat de jongste generaties geboren zijn om een nieuwe samenleving en toekomst vorm te geven. Deze nieuwe samenleving is gebaseerd op de kracht van de community en een nieuwe saamhorigheid. De technologie maakt het mogelijk om wereldwijd (online) met elkaar te verbinden, elkaar te helpen, met elkaar te delen en concreet samen te werken aan duurzame ontwikkeling.

ONE WORLDcitizens is een internationaal netwerk van proactieve jongeren in de leeftijd van 10 – 30 jaar met dezelfde mindset: “We zijn 1 wereld, samen creëren we een betere wereld en toekomst voor iedereen, inclusief onze aarde.” Met elkaar werken we aan het bereiken van de 17 Global Goals for Sustainable Development (VN) by daily action, with no one left behind. Because we can’t succeed if half the world is held back. Een gelijkwaardige samenwerking mét, en empowerment van, jongeren is essentieel om de Global Goals te bereiken en een duurzame samenleving en toekomst voor iedereen te creëren, inclusief onze aarde.

www.oneworld-citizens.org

Alice Korsch
In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Urban & Rural Development van de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens en na mijn studie heb ik verschillende perioden in het buitenland gewoond en gewerkt. Mede dankzij deze ervaringen en ONE WORLDcitizens ben ik sociaal ondernemer geworden en staan vele dingen die ik doe (werk & persoonlijk) in het teken hiervan. ONE WORLDcitizens maakt een groot deel uit van mijn leven. Onze gezamenlijke missie en visie zitten diep geworteld in mijn identiteit en leefwijze. In samenwerking met ONE WORLDcitizens onderneem ik projecten op het gebied van jongerenparticipatie, internationalisering en duurzaamheid. Ik werk samen met jongeren van over de hele wereld en voel me enorm bevoorrecht dat ik in de positie ben om mijn passies en talenten in te zetten voor het werken aan een betere wereld voor iedereen, inclusief onze aarde.