Raad van 21

Paul Zweers

Advisering met gevoel voor mens en onderneming

Ik ben Paul Zweers, belastingadviseur RB. Van 1977 tot en met 2015 was ik verbonden aan Zweers Wijbenga B.V. alsbelastingadviseur. Sinds 2015 ben ik gevestigd als zelfstandig financieel adviseur.

Ik heb ruime ervaring op het gebied van belastingen, financiering van MKBbedrijven en bedrijfseconomische adviezen. Ik ben lid van het Register Belastingadviseurs. Ik richt mij op bedrijven en organisaties die op maatschappelijk verantwoorde wijze willen werken. Daarbij is belastingbesparing geen doel op zich.

Belangrijker is te kijken naar winst voor mens, maatschappij en milieu. Als belastingadviseur treed ik op als tussenpersoon tussen klant en Belastingdienst. De automatisering door de overheid schiet ver door. Er is nauwelijks ruimte voor de mens zelf. Met mijn kennis van het belastingrecht zal ik meehelpen de relatie te herstellen. En lukt dit niet, dan is er altijd nog de weg van bezwaar en beroep.

Naast mijn bedrijfsmatige activiteiten ben ik als vrijwilliger betrokken bij meerdere organisaties, zoals:

Sint Augustinusstichting, Stichting Taaibosch, Pabalelo Trust, Stichting Driekant Inspireert, Studiefonds Zuid Afrikaanse Studenten, Transnational Institute (TNI)