Raad van 21

Eric van Veluwen

Mijn visie: Bio wordt gewoon en gangbaar en “ vegan ” en biodynamisch worden de standaard voor het Nieuwe BIO

Na een verkennende studie culturele antropologie heb ik ervoor gekozen van de gastronomie mijn vak te maken. Dat heeft onder meer geleid tot diverse stages, en uiteindelijk emplooi in een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinsterren.

Sinds 1994 is mijn focus binnen mijn werkzaamheden vooral komen te liggen op het werken met en promoten van (biologische) streekproducten, en vooral hoe deze te gebruiken binnen de F&B branche, deels in opdracht van de overhead, deels vanuit een eigen onderneming. Sinds 1997 ben ik gepassioneerd ondernemer, “social entrepeneur” en concepten bouwer en ben ik vanaf 2003 mede eigenaar van een aantal ondernemingen.

Daarnaast heb ik ook een aantal boeken, waaronder Modern Koken-de Veluwe, Het Kaasboek Echte kaas en De Oerdis, geschreven en aan een aantal andere mogen meewerken; waar het hart vol van is….

Sinds twee jaar ben ik woonachtig in Almelo en heb inmiddels via de gemeente Almelo een project op kunnen starten waar streekproducten en gezonde voeding wordt gekoppeld aan de directe leef en woonomgeving van de locale buurt.

Levensloop 

Oprichter van Landgoed Rhederoord www.rhederoord.nl in 2003

Ad-interim Directeur Landgoed Kraaybeekerhof www.kraaybeekerhof.nl 2008-2011

Bestuurslid stichting de Proeftuinen, voor inspirerend duurzaam Leiderschap 2007-heden

Eigenaar de Vale Ouwe, sinds 2015, (projecten; Wikifair en food, Green Cook, Meer Bio in de gastronomie, concepten voor onder meer Sevenaer, de Haere)

Voorzitter stichting Good Food Alliance www.goodfoodalliance.nl 2009-2014

Lid van de Bioraad, adviesorgaan voor het innovatief ondernemerschap in de primaire sector 2005–2010

Auteur van onder andere: Echte kaas; modern koken in Nederland; de Oerdis; Demeter smaakt Hemels; de Viswaaier, alle 13 maanden smaak, Koolvis!, een App en kookboek over duurzame Nederlandse vis

Bestuurslid  SPN, stichting streekeigen producten Nederland

Mede eigenaar – aandeelhouder Antropia  per januari 2012

Keuken van Hackfort in Vorden, medefirmant 2011 – 31 december 2016

 

Waar ligt mijn passie?

Als bruggenbouwer verbind ik graag de mens met een mooi en eerlijk product of dienst, met de (leef) omgeving als basis en uitgangspunt; probeer innovatieve oplossingen te koppelen aan

rendement en duurzaamheid. Onder het motto Werk = mens en werk, wil ik dat mijn collega’s gaan voor een optimaal rendement, gekoppeld aan dynamiek en persoonlijke ontwikkeling.

In mijn vrije tijd: Wandel ik op de heide, drink ik een glas wijn, kook ik met en voor vrienden, check ik m’n (werk) mail, volg ik het nieuws op de voet en bezoek theater of restaurant en onderhoud het sociale en echte netwerk van vrienden en relaties.