Raad van 21

Gerda Geurtsen

Ik geloof in “samen” aan de slag om de wereld mooier te maken.

De droom om mensen, uit verschillende werelden, dichter bij elkaar te brengen werd mogelijk door het aanwakkeren van het gemeenschapsgevoel. Samenwerken, verbinden en versterken, dat werd de Uitdaging! Noaberschap in een nieuw jasje.

Maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. De Uitdaging een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van materialen en menskracht vormgegeven door een groep ondernemers, de ene ondernemer daagt de ander uit om maatschappelijke betrokken te zijn in concrete acties om daarmee de leefklimaat te verbeteren.

Vragen van stichtingen en verenigingen worden in de ondernemersgroep besproken en opgepakt.

CV

Gerda Geurtsen, geboren in Ederveen (gemeente Ede) op 15 december 1952

Als meisje geboren op de bible belt en daardoor gevormd tot sociaal werkster, werkzaam vanaf 1967 in heel veel verschillende functies. Met mensen en verbinden werd de rode draad. Door de combinatie van een agogische opleiding en bedrijfskunde mocht ik aan de slag met maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren en organiseren.

1999- de Uitdaging bedacht in Arnhem op verzoek van de gemeente Arnhem.

De Uitdaging is praktisch, bijzonder doelgericht en stimuleert naast het inzetten van kennis en kunde hergebruik (o.a. een Spullen- en Cadeautjesbank en een Huisraadbank.

  • 1999 de Arnhemse Uitdaging
  • 2009 de Zutphense Uitdaging
  • 2011 de Doetinchemse, Lochemse en Edese Uitdaging
  • 2012 het Oranje Fonds Groeiprogramma

In 4 jaar van 5 naar 65 Uitdagingen

In 2014 samen met oud betrokkenen de Nederlandse Uitdaging opgericht om al die lokale Uitdagingen te verbinden en te versterken

www.nederlandseuitdaging.nl